Arhitectura de interior

Este o ramură complexă a arhitecturii si reprezintă mult mai mult decat schițe, planșe si propuneri de finisaje.
http://www.arthitectura.ro/wp-content/uploads/2015/12/13-1140x550.jpg

Arhitectura de interior înseamna ințelegerea unui spatiu si transformarea acestuia într-un loc cu o destinație specifică, care sa imbine toate nevoile celui ce îl va folosi. Astfel, se creează o ambianța compusă din mai multe elemente: volum, culoare, mobilier, accesorii bine plasate și, nu în ultimul rand, suflet. Un proiect de amenajare de interior reprezintă o succesiune de etape, fiecare avându-și rolul si locul

Un proiect de amenajare de interior reprezintă o succesiune de etape, fiecare avându-și rolul si locul :

Măsuratori detaliate de arhitectură (releveu) a încaperilor ce urmeaza a fi încadrate in proiect.

Se elaborează in urma unor discuții cu cel ce va folosi spațiul rezultat . Este foarte important pentru noi, ca arhitecți, sa înțelegem relația intre spațiile ce urmează a se naște si stilul de viața a celor ce le vor folosi.

Reorganizarea eficienta a spațiului, cu propuneri de ambientare, mobilare, finisare și personalizare.

Aceasta este etapa in care se intocmește un dosar care va conține: planuri cu evidențierea materialelor alese pentru finisaje, liste de cantitați și materiale, detalii tehnice (dacă este cazul), detalii pentru mobilarea la comandă, furnizori pentru achiziționarea anumitor elemente (corpuri de iluminat, tencuieli decorative, finisaje interioare sau mobilier).

Arhitectul însoțește beneficiarul la alegerea elementelor necesare pentru începerea lucrarilor: parchet, gresie, mobilier, corpuri de iluminat. Această etapa este opționala și se realizeaza la cererea clientului.